Questo sito utilizza i cookie di terze parti offrono una migliore esperienza e di servizio. Durante la navigazione o utilizzando i nostri servizi, l'utente accetta di nostro uso di essi. È possibile modificare le impostazioni dei cookie in qualsiasi momento. Maggiori informazioni Accettare
Krzysztof Charamsa
Prvi kamen
Jaz, gejevski duhovnik, in moj upor proti hinavščini Cerkve
Mladinska knjiga (Slovenia 2017)
Pričevanje, kakršnega še ni bilo: visoki uradnik Vatikana sklene prekiniti tisočletni molk in razkriti brezčutno, zahrbtno obličje Cerkve.

Krzysztof Charamsa se je rodil leta 1972 v poljskem mestu Gdynia. Študiral je filozofijo, teologijo in bioetiko na Poljskem, v Švici in Italiji. Doktoriral je na papeški univerzi Gregoriana in pozneje tam poučeval; teologijo je predaval tudi na papeški visoki šoli Regina Apostolorum v Rimu. Služboval je kot tajnik mednarodne teološke komisije in prelat Kongregacije za nauk vere, najpomembnejšega vatikanskega urada, ki skrbi za doktrino Rimskokatoliške cerkve. 3. oktobra 2015 je na tiskovni konferenci javno oznanil svojo istospolno usmerjenost, čemur je sledilo njegovo takojšnje izobčenje iz Cerkve.

V knjigi Prvi kamen opisuje življenje duhovnika in grenke izkušnje, ki so ga privedle do izpovedi osebne resnice.


Prevod: Irena Trenc Frelih
Urejanje: Mitja Pucer
Založba: Mladinska knijga, 2017
trda vezava, 302 str.
Mere: 21x15, 397 g
ISBN: 978-961-01-4621-6