We use our own cookies and third parties ones to offer our services and collect statistical data. If you continue browsing the internet you accept them. More information Accept
17-10-2017

Prvi kamen in Ljubljana

Prvi kamen
Jaz, gejevski duhovnik, in moj upor proti hinavščini Cerkve

Pogovor ob izidu knjige Prvi kamen Krzysztofa Charamse

Povezovala bo novinarka Mojca Širok.

Kosovelova dvorana

Krzysztof Charamsa je bil rojen leta 1972 v poljskem mestu Gdynia. Študiral je filozofijo, teologijo in bioetiko na Poljskem, v Švici in Italiji. Doktoriral je na papeški univerzi Gregoriana in pozneje tam poučeval; teologijo je predaval tudi na papeški visoki šoli Regina Apostolorum v Rimu. Služboval je kot tajnik mednarodne teološke komisije in prelat Kongregacije za nauk vere, najpomembnejšega vatikanskega urada, ki skrbi za doktrino Rimskokatoliške cerkve.

3 oktobra 2015 je na tiskovni konferenci javno oznanil svojo istospolno usmerjenost. Takoj je bil razrešen duhovniške službe in odpuščen z delovnih mest, na katerih je delal. V knjigi Prvi kamen opisuje življenje duhovnika in grenke izkušnje, ki so ga privedle do izpovedi osebne resnice.

Pričevanje, kakršnega še ni bilo: visoki uradnik Vatikana sklene prekiniti tisočletni molk in razkriti brezčutno, zahrbtno obličje Cerkve.

V italijanskem jeziku, za prevod bo poskrbljeno.

https://www.cd-cc.si/sl/kultura/literatura-in-humanistika/prvi-kamen