Esta web utiliza cookies de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Al navegar o utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de ellas. Puedes cambiar la configuración de cookies en cualquier momento. Más información Aceptar
11-10-2017

Krzysztof Charamsa na obisku v Sloveniji!

Ob izidu knjige Prvi kamen se bo nje avtor Krzysztof Charamsa 17. oktobra mudil na obisku v Sloveniji.

V torek, 17. oktobra, ob 19. uri vabimo v Cankarjev dom (Kosovelova dvorana). Pogovor s Krzysztofom Charamso ob izidu knjige Prvi kamen bo v italijanskem jeziku povezovala novinarka Mojca Širok. Za prevod bo poskrbljeno.

Brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni Cankarjevega doma.

Prvi kamen!

Krzysztof Charamsa se je rodil leta 1972 v poljskem mestu Gdynia. Študiral je filozofijo, teologijo in bioetiko na Poljskem, v Švici in Italiji. Doktoriral je na papeški univerzi Gregoriana in pozneje tam poučeval; teologijo je predaval tudi na papeški visoki šoli Regina Apostolorum v Rimu. Služboval je kot tajnik mednarodne teološke komisije in prelat Kongregacije za nauk vere, najpomembnejšega vatikanskega urada, ki skrbi za doktrino Rimskokatoliške cerkve.

3. oktobra 2015 je na tiskovni konferenci javno oznanil svojo istospolno usmerjenost. Takoj je bil razrešen duhovniške službe in odpuščen z delovnih mest, na katerih je delal.

V knjigi Prvi kamen opisuje življenje duhovnika in grenke izkušnje, ki so ga privedle do izpovedi osebne resnice.

Pričevanje, kakršnega še ni bilo: visoki uradnik Vatikana sklene prekiniti tisočletni molk in razkriti brezčutno, zahrbtno obličje Cerkve.

Krzysztof Charamsa PRVI KAMEN, prevedla Irena Trenc Frelih, izdala Mladinska knjiga, urednik Mitja Pucer.

http://novice.najdi.si/predogled/novica/ce81c2950b53732bb15531decb2c3354/Govori-se/Zanimivosti/Krzysztof-Charamsa-na-obisku-v-Sloveniji