We use our own cookies and third parties ones to offer our services and collect statistical data. If you continue browsing the internet you accept them. More information Accept
12-09-2018

En defensa dels drets humans i cristians

Apel·lació a la Conferència episcopal espanyola

Vostès varen afirmar que la Conferència “representa” tota l’església al seu territori Així ho varen dir en un comunicat que desacreditava la carta de més de 400 capellans en defensa del dret d’autodeterminació de les nacions. Atès aquesta posició de la Conferència, demano que s’actuï amb la mateixa autoritat en el cas de la denúncia per part de l’Asociación Española de Abogados Cristianos representada per la Sra. Polonia Castellanos contra algunes persones per presumptes ofenses de sentiments religiosos dels catòlics.

Demano que s’actuï en el present cas amb la lògica de la misericòrdia del papa Francesc i que s’exigeixi a l’esmentada Asociación que retiri les acusacions contra Rocío Ballesa i altres dones de Sevilla, i contra l’actor Willy Toledo. Aquest comportament de misericòrdia, de caritat, de magnanimitat i d’indulgència per a les persones no creients seria la veritable expressió de la reforma de la misericòrdia del papa Francesc. Si la seva reforma és veritable, no hem d’actuar durament contra les persones que poden pensar diferent de nosaltres. Hem de ser indulgents amb qui té una visió distorsionada de les coses, o amb qui té una visió que a nosaltres ens sembla que es distorsionada.

Demano a la Conferència espanyola que exigeixi a les persones sota la seva jurisdicció que retirin aquesta causa en seny de la misericòrdia. El que fa l’esmentada Asociación amb la seva causa no és lluitar contra el laïcisme a Espanya, sinó que és una expressió només del poder del clericalisme, condemnat per el papa Francesc.

Aquesta renúncia a defensar les pròpies doctrines amb un procés civil amb l’excusa d’ofensa de sentiments religiosos seria la veritable reforma de l’església. Si no, les nostres promeses de misericòrdia són només paraules que enganyen a l’opinió pública. L’església continua com un sistema d’un dur poder polític, que se serveix no només dels parlaments sinó també dels tribunals.

Recordo que les competents autoritats de l’església van renunciar a un regular procés canònic contra sor Lucía Caram, qui va fer unes declaracions contra el dogma de la virginitat de Mare de Deu. Teològicament aquest tipus d’heretgia és el primer i el més greu grau de blasfèmia. La mateixa presumpta blasfèmia que en el cas de les dones de Sevilla i de l’actor Toledo pensem que ofenen el dogma i els nostres sentiments religiosos. Si us plau, hem de ser coherents i renunciar a actuar contra aquest tipus de problemes amb l’arma del dret civil. La renúncia en nom de la misericòrdia no significarà l’aprovació dels comportaments d’altres, sinó la nostra fidelitat a la misericòrdia.

Demano a la Conferència episcopal espanyola que exigeixi als catòlics i catòliques implicades que apliquin la mateixa indulgència a les dones de Sevilla i a l’actor Toledo, que com a ciutadans tenen dret a la llibertat d’expressió i a la llibertat de formular les seves visions religioses deformes respecte a les existents.

Dr Krzysztof Charamsa

Barcelona, 9 de setembre de 2018