Ta witryna używa plików cookie innych firm oferują lepszą obsługę i serwis. Podczas przeglądania Internetu lub korzystania z naszych usług, zgadzasz się na korzystanie z nich. Możesz zmienić ustawienia plików cookie w każdej chwili. Więcej informacji Zaakceptować
23-10-2020

Avortament = arma catòlica

Ahir el tribunal constitucional polonès va decidir que l’avortament en cas de greus malformacions és contrari a la constitució, en resposta a la denúncia presentada per grups catòlics promoguts per l’església.

La decisió del tribunal constitucional polonès és una gran victòria de l’església catòlica, que lluita no només a Polònia, sinó a tot el món per prohibir l’avortament, les unions civils, els divorcis... Lluita contra els drets humans de les dones, de les persones LGBTIQ i contra els drets sexuals i reproductius de tota la ciutadania.

La lluita catòlica contra el dret de les dones a decidir no és una lluita en defensa de la vida – aquesta és la explicació oficial que ofereix l’església i el papa Francesc, però no és així. La vida es pot defensar també diversament: no negant els drets humans de les dones. La veritable raó de la lluita contra l’avortament és la negació de la dona com subjecte humà, la negació dels seus drets fonamentals. Per a l’església catòlica mantenir la prohibició de l’avortament és un instrument per mantenir les dones anul·lades i sotmeses als homes en un sistema patriarcal i misogin, del qual l’església catòlica és la depositària al món occidental.

A Polònia, país de la Unió europea, tot passa com a la dictadura islàmica d’Iran: hi ha una cúpula de clergues que està a dalt de tot – i que és la Conferencia episcopal, de la qual depèn el país. És una dictadura catòlica molt perillosa, perquè està encoberta. Ahir el president de la conferència episcopal va agrair pública i solemnement el tribunal constitucional. Els bisbes van celebrar en les esglésies la victòria, mostrant qui té el poder real al país.

Malauradament, es pensa que tot això passa a causa dels bisbes dolents, mentre que tot té el permís i la benedicció del papa Francesc. El mes passat el papa va felicitar el president polonès per “la lluita a favor de la família i de la vida”, que vol dir la lluita contra els drets humans de les dones, de les persones no heterosexuals, i contra els drets sexuals i reproductius de tots. Tot per imposar el poder catòlic a tota la societat.

Hem de recordar que el papa Francesc a la seva l’última trobada amb el vicepresident americà, molt més llarga del normal, el va felicitar calorosament per la lluita contra l’avortament de l’administració Trump, no només als Estats Units sinó a tot el món. La premsa presenta Francesc com un enemic de Trump, però en realitat tan enemic no és; tenen molt interessos en comú i són els interessos contra els drets humans de tots.